Mistä on kyse?
Toimintaterapiassa asiakkaan elämään pyritään luomaan muutosta asiakkaan ja toimintaterapeutin yhteistyön avulla. Arvioimalla asiakasta arjen toiminnoissa, asiakkaan arkiympäristössä, saadaan selville muutoksen tarve. Arvioinnin keskiössä on asiakkaan toiminta ja toimintataitoja arvioidaan siltä kannalta, mitä asiakas haluaa tehdä ja mitä hänen odotetaan tekevän.

-------------------------------------
Harjoittele nimeämistä ja pisteytystä kahdessa osassa:
1. Ensimmäisessä osassa pääset katsomaan videoita, joista sinun tulee tunnistaa eri motorisia ja/tai prosessitaitoja. Ensin näet videon kokonaisuudessaan ilman keskeytyksiä ja nimettyjä taitoja. Sen jälkeen voit katsoa saman videon nimettynä motorisilla ja prosessitaidoilla. 
2. Toisessa osassa pääset pisteyttämään toimintataitoja. Näet samat videot kuin ensimmäisessä osassa, mutta niiden lisäksi toisessa osassa on pisteytyslomakkeet sekä ohjeet taitojen pisteytykseen.
HUOM: 
Kaikkia taitoluokkia (motoriset, prosessi- ja sosiaaliset taidot) ei voida havainnoida ja arvioida tarpeeksi hyvin samanaikasesti. Motoriset ja prosessitaidot avioidaan yhtä aikaa, kun taas sosiaaliset taidot arvioidaan erikseen. 
Tässä materiaalipankissa käsittelemme vain motorisia ja prosessitaitoja, ja selkeyden vuoksi ne käsitellään eri videoilla.